b07dcff1-3e40-46ff-93dc-da328209f794

På “nya” Stora torget finns det plats för alla

En ny mötesplats mitt i Uppsala city är nu invigt och det sjuder åter av liv där. Stora torget har gått från hall till vardagsrum och här får alla plats!

Kanske låter det klyschigt men det är ju så att vi människor gör städerna levande när vi upplever och vistas mitt i dem. I samverkan mellan det offentliga och privata har planeringen för det nya Stora Torget pågått i flera år.  Bland annat har internationella gäster fått komma med inspel. Besökarna från Spanien tyckte att skuggiga hörn var det bästa, medan många av oss nordbor älskar värme och sol. På torget blir det fler uteserveringar och sittplatser som ger oss den möjligheten.

Hur låter ett torg? Kan det finnas ljud från en tupp som startar dagen, klassisk musik som avslutar den och däremellan något som oväntat skapar en förundran om ett rikt fågelliv? Ja, vässa öronen när du är på plats på Stora Torget, något har hänt med ljudbilden där …

Nu har vi ett aktivt torg där det händer saker och där belysningen kommer att bidra till årstidernas olikheter – en unik plats. En plats som funnits i många år vilket arkeologerna vittnar om då det under omdaningen av platsen grävde fram en det ena en det andra spännande fyndet från bland annat medeltiden.

Tillsammans har vi nu skapat en mötesplats som med sitt utbud, inslag av konst och ny grönska i form av återplantering av efterlängtade körsbärstäd återigen har nått sin fulla prakt.

Tack för att du står ut när vi stadsutvecklar och fixar till i stan, det är i dialoger och samverkan vi kan skapa ett Uppsala som vi vill uppleva och ta del av. Så din röst och din närvaro är viktig.

Varmt välkommen till ditt torg från hallen in i vardagsrummet.

LÄS MER HÄR

Lisa Thörn, vd Uppsala City

 

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt