Stolthet och inspiration i vår stad Uppsala

Vi lever i en tid där hållbarhet har blivit något alla pratar om. Men vad innebär egentligen en hållbar destination, ett hållbart besöksmål?

Jag tänker att det är en kreativ plats där cirkulär ekonomi och industriell symbios är grundstenarna, där allt avfall och spill återvinns tack vare nya affärsidéer. Det är en plats där människors ambitioner och talanger tas tillvara för att erbjuda upplevelser, service och produkter som skapar mervärde för alla.Stoltheten över platsen är påtaglig.

Restauranger minimerar matsvinnet, alla tak har solceller, varje butik erbjuder både second-hand och nya produkter. Det myllrar av skräddare, skomakare, möbelrenoverare och reparationsverkstäder som i ett tätt samarbete med butikerna utvecklat helt nya koncept för att öka livslängden på våra produkter.

Här ber du gärna om hjälp, eller småpratar med någon du inte känner i kön till glasskiosken.

Drömmen om hållbara besöksmål handlar om stolthet och om att inspirera till en hållbar livsstil. Den 8/9 träffas hållbarhetsnätverket Uppsala:2030 för att få lära oss mer om hållbara besöksmål och hur det påverkar oss och våra verksamheter.

Välkommen till oss på  www.uppsala2030.com
/Pia Anderson

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt