Schack SM

SM 2022 spelas i Uppsala på Fyrishov. SM-veckan startar fredag den 1 juli och håller på till och med söndag den 10 juli.

SM är en av svenskt schacks viktigaste tävlingar med uppåt 1 000 starter i ett tjugotal olika klasser. 700 unika spelare deltar varje år och som mest är uppåt 600 spelare på plats samtidigt.

SM-veckan är en schackfestival för både bredd och elit. Landets tio bästa spelare gör upp om titeln svensk mästare, och utöver detta delas SM-titlar ut i fyra åldersklasser för ungdomar oh två för veteraner, samt i blixtschack med kortare betänketid.
Samtidigt spelar aktiva schackspelare på alla nivåer mot jämbördigt motstånd i Mästarklassen och Klass I-IV, och tioåriga deltagare från årets Schackfyrantävlingar spelar Schackfyranmästarens riksfinal under en dag.

Vid sidan av de ordinarie tävlingarna arrangeras en mängd kringarrangemang som simultanföreställningar, problemlösningstävlingar, kurser och föreläsningar. Ett sjuttiotal partier spelas på särskilda sensorbräden och kan följas på internet. I kommentatorsrummet visas partierna i elitklasserna med en eller flera starka spelare som kommentatorer.

När och var?

1-10 Juli 2022
Fyrishov, Uppsala

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt