Pelle Svanslös guidad tur

Har du hört om katten som inte har nån svans? Pelle Svanslös är kanske Sveriges mest kända katt och han levde sitt liv i Uppsalas klassiska kvarter.

Pelle Svanslös är inte bara en saga. Det är också en berättelse om utanförskap och rätten att vara som man är. Pelle kom som liten kattunge till stan från landet. En råtta hade bitit av hans svans, så därför var han lite annorlunda än de andra katterna och blev ofta utsatt för elakheter av Måns, Bill och Bull. Det Pelle inte hade i svansföring kompenserade han med ett mycket gott hjärta och stor klokhet. Inte konstigt att den söta Maja Gräddnos blev så förtjust i Pelle!

Följ med på en vandring i de historiska Uppsalakvarteren, där Pelleguiden berättar kända och okända anekdoter ur Pelle Svanslös och de andra katternas liv. Vi avslutar vandringen nära Pelle Svanslös egen lekplats i Engelska parken.

Pelle Svanslös eget café
OBS! Ni vet väl om att det numera finns ett härligt litet café med våfflor, kaffe och goda bullar vid lekparken – Pellecaféet. Öppet 10-16 varje dag mellan midsommar-skolstart.

Vem kan genomföra aktiviteten?
Alla som gillar Pelle Svanslös kan gå med på turen! Rekommenderad ålder på barnen är 3-6 år för maximal upplevelse, men äldre barn är också varmt välkomna. Vi har även vandringar för vuxna.

  • Från 75kr/pp
  • 1-25 pers
  • Kattstämpel
  • Rekommenderad ålder 3-7 år

När och var?

Varje dag fram till 15 Augusti 2022
Kl. 13.00
Domkyrkans huvudingång, Uppsala

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt