Hotell i Uppsala

Pärlor där du hänger skönt och sover sött

Läs vidare

I Uppsala bor man som en prinsessa

Uppsala har så mycket att erbjuda. En dag räcker inte alls. Vilken tur att det finns så många bra hotell i stan. Både för våra hitresta gäster och för oss som vill byta vardag mot äventyr på hemmaplan då och då.

Oavsett om du är sugen på en weekend med kompisarna, en familjesemester eller ett par nätter av egentid så finns det många bra hotell att välja på i Uppsala.
634 849 hotellnätter hyrdes ut i Uppsala under 2023. Drygt 84 procent av gästerna var svenskar. Staden har flera hotell i olika prisklasser och med olika faciliteter.
Det här är några av våra favoriter.

Vid Centralstationen hittar man Radisson Blu som ligger perfekt för de som kommer med tåg och som ska på evenemang på UKK.
Wellnessavdelningen med bastu har en oslagbar vy över staden. Vill man lyxa till det bokar man rum med egen balkong.
Radisson Blu välkomnar pälsklingar med doggy bags, bäddar och matskålar på rummet. Är ni fler så finns det familjerum! Restaurangen och baren är mysig både inne och ute – uteserveringen, där du får en känsla av sommarsemester har ett av stadens bästa spanlägen!

Adress: Stationsgatan 4

Mitt i city ligger Clarion Hotel Gillet. Här snackar vi fullservice och mysig inredning. Frukostmatsalen som sitter ihop med restaurangen är stor och det nästan alltid att hitta en avskild vrå även när det är mycket folk.
Baren är ett perfekt vattenhål för en AW eller en drink innan ni ska ut på stan.
På Gillet finna Selma City Spa med två pooler, bastu och möjlighet att boka olika behandlingar.
På restaurangen – The Social Bar & Bistro äter du middag mitt i ett av Uppsalas coolaste bargator.

Adress: Dragarbrunnsgatan 2

Gillar du klassisk atmosfär och vacker inredning så är anrika Grand Hotel Hörnan din grej! Precis invid Fyrisån, ett stenkast Uppsalas stora gröna oas – Stadsträdgården med Parksnäckan och Studenternas ligger den oerhört mysiga och fina byggnaden.
Baren, med den lilla uteserveringen längs gatan är ett populärt stop för många Uppsalabor för en drink i eftermiddagssolen.

Adress: Bangårdsgatan 1

Villa Anna ligger mitt i de anrika Uppsalakvarter som andas både Pelle Svanslös, Uppsalahistoria och studentliv. Designerhotellet är personligt, vackert och det lilla extra. Här läggs stor vikt vid mat & dryck. Villa Anna är romantiskt och har ett perfekt läge för den som vill upptäcka Övre Slotts-kvarteren och ändå vara ett par minuter från Uppsalas puls.

Adress: Odinslund 3

Strax intill Villa Anna ligger Akademihotellet där du har utsikt mot Domkyrkan, Uppsala slott och anrika kulturhistoriska kvarter precis utanför porten. Hotellet är mysigt och personligt med massor av charm.
Här finns en loungebar, med uteservering på gården, och rum där hela familjen får plats. Vill man boka eget kök så går det bra.

Adress: Övre Slottsgatan 5

Arenahotellet är Uppsalas största och ligger bara några minuter utanför stadskärnan. Läget är perfekt om du kommer med bil eller vill undvika stojet i city. Det är busenkelt att ta sig in i staden på några minuter, eller besöka Gränbystaden med sin galleria eller Gränby Sportfält med  Uppsala friidrottsarena, Gränby ishallar, Gränby konstgräsplan, Recoverhallen, IFU Arena eller UTK-Hallen.
I foajen kan du ta ett glas och spela shuffleboard.
Arenahotellets takbar som ligger i anslutning till spaavdelningen med pool får ni inte missa. Här är det dessutom gratis parkering!

Adress: Tennisvägen

Det finns fler fina hotell i staden. Scandic finns både  både i city, på Dragarbrunnsgatan och utanför stan på Gamla Uppsalagatan.
Svava hotell ligger i city väster om Centralstationen och på den östra sidan hittar man Clarion Collection.
Hotel Elit Academia finns också i anslutning till Centralstationen.
Hotell Botanika ligger precis vid Linnéträdgården och City Stay på Trädgårdsgatan i city.
Druvan Hotell ligger centralt och är prisvärt, med nya ägare som renoverar och har nya planer.
Och det finns fler pärlor och rum för alla som vill tillbringa en eller några nätter i fina Uppsala.

Välkomna hit och välkomna hem!

Och Hotelluppsala växer. Minst tre nya hotell i Uppsala är i planeringsstadiet. Vid Sivia Torg, Kungsgatan och Svandammshallarna kan vi, om alla planer slår in, snart bo som de prinsessor, eller prinsar vi är.


Den här artikeln är producerad i samarbete med de länkade hotellen.

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt