Lisa Thörn Uppsala City

Gästkrönika: Lisa Thörn

Alla ska känna sig välkomna till city

Det etableras fler verksamheter i centrala Uppsala än det stängs ner. Det är lätt att tro att city mår dåligt, men fakta är att Uppsalas stadskärna utvecklas stadigt. Men vi har utmaningar …

I Uppsala city har det mellan åren 2021–2023 stängts ner 33 verksamheter och det brukar skapa negativa rubriker. Det vi inte ser då är att det faktiskt har öppnat 45 stycken. Jag är inget mattesnille men jag ser ju att det här är positiva siffror! Under 2024 och de senaste veckorna har vi även nåtts av att det öppnar upp ännu fler nya koncept där det ges utrymme för det.

En stadskärna måste hela tiden vara i rörelse. Det ska förändras i utbud och utvecklas, omdanas i gaturummet. Det skapar en sån där go känsla av att det är puls och rörelse i staden.  När det sker saker – det är då man vet att vi tillsammans bryr oss om vår stad. Det finns en kraft och en vilja av att prioritera och genomföra. Man ser möjligheterna mer än utmaningarna.

Det är solklart att det finns utmaningar i form av yttre faktorer som påverkar och som vi inte kan göra så mycket åt. Så låt oss påverka det vi kan, njuta av att strosa runt i staden, lyfta blicken eller sänka den för att se det oväntade. Förundras och njuta av det lilla.
Jag är rätt säker på att du hittar något som passar din smak i vår vackra stadskärna.

Men tillgängligheten då? Det är väl en stor utmaning?
Ja, det är en utmaning då vi växer och blir fler på en mindre yta. Planering och struktur är viktigt så att vi använder ytan på bästa sätt.
Alla är välkomna till stadskärnan och man ska kunna ta sig dit på det sätt man vill (bil, buss, cykla eller gå) och känna sig välkommen.
När vi blir fler ges utrymme till större kundunderlag och vi vill bjuda in till att använda stadskärnan som mötesplats och en plats där alla hittar ett intressant och spännande utbud.

Jag vill bara rikta ett stort tack till tjejerna här på Heja Uppsala. De har full koll på det senaste som händer i city och det vi på Uppsala City älskar med det är att det är positiva nyheter i fokus. Det ger en sån underbar känsla i hela kroppen och det vill vi alla ha? Eller hur?

//Lisa Thörn, vd Uppsala Citysamverkan


LÄS MER: Uppsala utvecklas med Lisa vid rodret

 

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt