sammanfattning 2023

2023 var fullt av kul

Att summera 2023 skulle kunna bli en lång kavalkad av skit. Det skulle vara busenkelt att rapa upp krig, inflation, stigande matpriser och gängkrig, stenskott, en paj värmeanläggning hemma i huset precis när det blev som kallast ute. Jag skulle kunna slänga in ett par dödsfall bland mina kära och det faktum att jag var tvungen att dra ut en svinstor tand för en svinstor summa pengar under året.

Men det finns ju så mycket att glädjas åt. Som man ju vill minnas. Så får det bli!

Mina höjdare under 2023

50-årskalas. En fördel med att komma upp i min ålder är att ens vänner också gör det. Tack för alla grymma kalas under året. Jag har dessutom sådan flax att jag har vänner som ännu inte pallrat sig över 50-strecken. Så det finns fler kalas att hoppas på.

Radiobabbel. Med ojämna mellanrum får jag komma till Radio Uppland och babbla upp lillördagarna. Om högt och lågt. Jag tipsar gärna om guldkorn från vår kalender och det är vansinnigt roligt trots att jag inte har en aning om nån lyssnar ; )

Vuxenmorsa. Under året har mitt enda barn fyllt 18 år och tagit körkort. Det är stort – både för henne och för mig.

No more dubbla gräsmattor. I början av året sade vi farväl till vår djupt älskade kolonistuga. Med lite sorg i hjärtat men helt på det klara att det var dags så har vi nu bara en trädgård att sköta om.

Kaliber Bar. Vi som gillade Fellini och sådant i en annan tid har varit lite vilsna länge. Nu har många av oss hittat ett nytt hem i nyöppnade rockbaren på Drottninggatan. Man känner sig lite hel igen.

Styrelsedebut. Plötsligt fick jag förfrågan att sitta med i en oerhört viktig styrelse. Vuxenpoäng så klart och det är en stor ära. Heja IK Uppsala Fotboll!

Champagneweekend. Mitt tjejgäng som hållit ihop sedan skoldebuten hann med både Paris och Épernay som betyder dagar fulla av champagneprovningar (bland annat). Tack Marit, Petra, Kajsa och Cicci för det.

Grekland. Äntligen blev den dubbelt inställda familjesemestern av. Vi bokade för över 3 år sedan och nu var det dags. Vi hade plötsligt blivit tre vuxna i stället för två. Jösses så trevligt vi hade.

Teaterproffs. Det började med Flickan med Svavelstickorna där min guddotter Klara hade huvudrollen, sen fortsatte det. Jag och dottern har blivit teaterapor på riktigt och har plötsligt en helt ny gemensamt hobby.

Vargas & Lagola. Charlotte tog med mig på en konsert jag inte hade räknat med och det visade sig vara en av de bästa jag varit på. Oklart hur jag ska ge tillbaka en sådan grej, men jag klurar …

Båtveckan. Traditionen kräver några dagar i Öregrund med min vän Johanna och så blev det även i år. Gillar traditioner med vänner.

Fotbolls-VM. Sommaren bjöd på fotbollsfest i gammal god anda i den mening att det vara dags att sätta klockor på orimliga tider och duka fram gott och mysa. Sådant förenar både familjer och nationer. Stort och viktigt för alla tänker jag.

Lasse Stefanz. Årets näst bästa konsert. Jag och vännen Ullis diggade i kapp med gubbar och gummor i Parksnäckan en härlig kväll. Det är befriande att sjunga med utan att skämmas. Att bandet dessutom tog en paus mitt i (förmodligen för att de själva behövde vila lite) kändes … eh mänskligt?

Steven. Mitt bästa tekniska steg under 2023 är appen Steven där man kan hålla koll på alla utlägg när man är ett gäng som gör saker gemensamt kan jag verkligen rekommendera. Funkar perfekt både på Iphone och Samsung.

Ung Företagsamhet. Jag fick äran att vara med i en av jurygrupperna när årets UF-företag skulle utses på mässan i Fyrishov. Oj, så kul det var! Jag fick nya vänner, hade dötrevligt en hel dag och kommer förmodligen leva lite längre i vetskapen om vilken framtid våra unga Uppsalabor ger oss.

Sen fick vi fason på värmen i huset, tandvärken från helvetet försvann. Stenskottet på bilen är kvar, men lite roligt vill man ju spara till nästa år också …

Gott Nytt år godingar/Susanna

 

LÄS OCKSÅ: Spaning: 2024

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt