Uppsala 2024

Spaning: 2024

Året har precis börjat. Lite trevande som det brukar med röda dagar lite hipp som happ, tankar på ett bättre och sundare år medan man knaprar i sig de där sista – inte så goda – chokladbitarna i asken som stått framme i veckor. Kanske tar man en sista köttbullsmacka …

De senaste åren har det blivit poppis att summera år som dåliga ofta det sämsta någonsin. Jag hoppas innerligt att det ofoget dör när vi tittar tillbaka på 2024. För det finns så mycket spännande att se fram emot. Förutom faktum som att vi snart får en ny bro över Fyrisån, att vi kan kolla stabil allsvensk fotboll mitt i stan och att Sommarstaden Uppsala numer faktiskt är på riktigt, så hör jag nyheter som att flera nya restauranger kommer att öppna i Uppsala, en del är ju redan på G, som La Girafe by Pontus Frithiof  och nya vid Stora torget.

I höst öppnar äntligen den nya biografen med tillhörande butiker och restauranger vid Dragarbrunns torg och är man lagd åt det hoppfulla hållet så ser man fram emot att Siviatomten börjar få lite fason.

På min lista över positiva nyheter som jag vill skriva i år finns flera coola konserter, ett par nya caféer, en jättefestival, en foodtruckhimmel, en liten ny rockbar, fyra spännande Årets Uppsalabor, kanske en skoaffär i city och drömmen är fortfarande nyheten att Dolly Parton kommer till stan. Men jag kan nöja mig med Benjamin Ingrosso i Botan också.

Om jag var chef i stan skulle jag se till att det blev en festlig grantändning i city när det är dags att göra julstämning igen. Med mys, körsång, varm glögg och Kajsa Kavat-inramning.
Målet skulle vara att godkänna ännu fler uteserveringstillstånd, lägga en eller ett par flytande serveringar på Fyrisån och jag skulle låta dem som behöver och vill köra bil i city göra det utan obegripliga regler som ändå ingen följer.

Typ så. Heja 2024/Susanna

LÄS OCKSÅ: 2023 var fullt av kul

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt