Taco Time in Mexico: Celebrating Latin Street Food Culture

Bakgatan i Krakow är drömförebilden

Jag vill sitta på en ranglig stol omgiven av färgglad matvagnar där grymma entreprenörer gör verklighet av sina drömmar.

Ett av mina allra bästa reseminnen är en weekend i Krakow med barndomsvännerna. Vi strosar ofta omkring, vi tar tunnelbanor och bussar för att vi vill upptäcka saker vi annars förmodligen skulle ha missat.

Och just det där härliga minnet som etsats sig fast är en rivningstomt mellan ganska ruffiga hus vid en bakgata någonstans mellan centrala staden och Wawelslottet.

Det var varmt som satan den där dagen. Vi var svettiga och hungriga och hade siktet inställt på en fin restaurang vi kollat upp långt tidigare. En sådan med stjärnor på dörren. Men så plötsligt – en dammig tomt, komplett med ogräs och gissningsvis inte helt tvärsäkra ellösningar och ett helt gäng matvagnar, lite soft raggae i högtalarna och gemensamma mycket färgglada, udda stolar och bord i mitten. Vi snackar koreanskt, langos, burgare, nudlar, gudomliga nyfriterade munkar, glass to die for, och en välsorterad bar sida vid sida i fantasifullt utsmyckade vagnar med stolta ägare som verkade leva sin dröm. En magisk plats för fem hungriga och svettiga svenskor med lite dålig koll på kartan.

 

Jag drömmer om en sådan plats i Uppsala. Ett ställe där man kan hänga och välja mellan olika kök. En matvagnshimmel som den på en bakgata i Krakow.

Vi är på väg. Bouleråker har under några somrar levererat. Det fanns en idé om något liknande på Vaksala torg. Jag vet att det finns flera andra idéer.

Under konserterna i Botaniska trädgården är vi redan snubblande nära …

//Susanna

Knifetown burgers

Uppsalas foodtrucks gör stan lite skönare

Uppsala har blivit en foodtruckstad att räkna med. De finns i hela staden och i mängder av varianter

Foodtrucks är i dag ett givet inslag i Uppsala och bildar platser som inte bara serverar mat från hela världen utan ger också en skön känsla i stadsbilden. Ett komplement till vår erkänt goda restaurangutbud som gör stan lite härligare.

Läs hela reportaget

Reklam
Reklam

Vin- och olivoljeprovning

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt