Sorellina Uppsala

En ny pärla vid Fyrisån!

Så har då äntligen Trattorian Sorellina, vid Hamnplan intill Fyrisån, öppnat. Det har renoverats under en tid och vi Uppsalalovers har väntat tålmodigt.

Vi paxade bord direkt och kan konstatera att väntan inte var förgäves. Det är så fint. Läget är ett av Uppsalas allra främsta, inramat av bruset från Islandsfallet och med Kung Carl Gustaf guppande i vattnet bredvid.
Vilket lyft för området!
När vi sitter där vid ett bord för två på den fulla uteserveringen, med solen i ögonen, invid ett vajande olivträd med utsikt över Medelhavet … eh … Fyrisån … så infinner sig semesterkänslan i ett nafs.

Maten då? Vi testade lita olika, förrätter, pasta, kött och pizza. Allt var smaskens och jag fick en ny favorit – Carciofi Fritti (Friterade marinerade kronärtskockor citron & parmesancrème) Så Jäkla Gott!

Trattorian Sorellina kommer att bli en favorit bland Uppsalaborna, med runt 130 platser ute i bästa läge och gott om plats för de som vill sitta inne kan det här verkligen bli platsen dit familjen, gänget och dejterna äter sina middagar eller tar en dricka.

Bakfickan – Orangeriet som ligger vägg i vägg öppnar vilken dag som helst, lite fix återstår. (Tips: Följ på Facebook för exakt koll)
Där kommer man att servera enklare rätter och sköna drinkar.
Vi kommer att ses där i sommar.

Betyg  ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kram/Susanna

 

LÄS MER OM ÅRUMMET

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt