Reklam

Fisk och grönt på grillen i sommar

Cajsa Johansson på Cajsas kök har koll på mattrender och tipsar inför årets grillsäsong.

Läs vidare

Cajsa driver populära Cajsas kök med Museum Bar & Café i Uppsala konstmuseum, Café Carolina i Carolina Rediviva, Café Alma i Universitetshuset och lunchrestaurang i Fyrsiborg. Cajsa’s catering är flitigt anlitad av både privatpersoner och företag.

Vad är trendigast på grillen i sommar? – Att omsorgsfullt grilla och sätta röksmak på till exempel lax, flankstek, tofu… Det är en tydlig och populär trend. Rökspån fungerar lika bra på vanlig kol och gasolgrill som på rökgrill.
– Sen är det väldigt poppis och gott att grilla grönsaker som spetskål, gemsallad, endiver som sen med fördel toppas med en syrlig och frisk vinegrette.

Vad grillar du själv helst? Jag gillar att grilla fisk, både hel med ben som jag fyller med färska örter och citron, och fiskfilé som jag lägger i halster eller i foliepaket med kryddor i.

El, gasol eller kol? – Hemma kör jag gärna kolgrill, älskar smaken av kolgrillat. Ska jag grilla stor mängd är gasol att föredra, lättare att kontrollera värme och också mycket gott!
– Som tillbehör till grillat gillar jag att blanda frukt i maten. Melonsallad med fetaost och mynta, grönsallad med grillad persika, avokadosallad med jordgubbar… ja, det finns mycket gott, avslutar Cajsa.

Läs mer och boka din catering på cajsas-kok.se

Läs mer från Cajsas kök

Cajsa utmanar gärna

Passa på att ta hand om höstens råvaror

Cajsa har koll på vårens smaker


Reklamartiklar på Hejauppsala.com
Dessa artiklar är reklamsamarbeten med spännande utvalda Uppsalaföretag.

Läs fler artiklar HÄR

– Att omsorgsfullt grilla och sätta röksmak på till exempel lax, flankstek, tofu… Det är en tydlig och populär trend.

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt