Reklam

Cajsa har koll på vårens smaker

Cajsa Johansson som driver populära Cajsa’s kök i Uppsala har stenkoll på vårens mattrender och smaker.

Hon är en av Uppsalas absolut mest välkända och ser med Cajsa’s kök till att vi får vällagad catering under hela året. Cajsa Johansson vet vad som trendar inom mat och dryck. Cajsa Johansson som driver populära Cajsa’s kök i Uppsala har stenkoll på mattrender och smaker.

Vilka smaker vill du tipsa om i vår?
– Så fort solen tittar fram så blir det hälsomedvetnare trender med matiga sallader som quinoa, grovt riven gönkål och de färska örterna, chili, citron och olivolja i dressingarna i stället för de fetare bea-såserna som varit vinterns trend. Även alkoholfria drycker trendar, juicer med hälsosamt innehåll färskpressat och nyttigheter, berättar Cajsa.

Cajsa’s kök lagar catering med menyer i säsong och med trendiga smaker. Cajsa’s driver även Museum bar och café i Uppsala konstmuseum, Café Carolina i Carolina Rediviva, Café Alma i Universitetshuset och lunchrestaurang i Fyrisborg.

Har ni något extra spännande på vårmenyn?
– Ah, lättrimmad gösrulle med sotad vårlök, rabarber, grön tomatjuice, ängsyraolja samt creme på picklad chili! Rätten innehåller syra tillsammans med krämig smak av chili och en dutt olja för att runda av de syrliga smakerna, och den gröna färgen på tomatjuicen … jag älskart!
– Från vårens buffé gillar jag Cajsa’s Gazpacho, samma sak där… fräsch juice av mixade grönsaker och hög syra från sherryvinägern rundas av med lite olivolja!

Vad äter du själv allra helst på våren?
– Späda grönsaker och fisk är det jag längtar efter just nu, det är fräscht, lätt och så gott. och Jag ser fram emot att
vi nu kan träffas och att det leder till mycket mingelträffar med smårätter som är praktiska och goda. Det är kul att det finns efterfrågan och att det märks att alla vill ses igen, säger Cajsa Johansson.

Läs mer och boka din catering på cajsas-kok.se

Läs mer från Cajsas kök

Cajsa utmanar gärna

Passa på att ta hand om höstens råvaror

Cajsa har koll på vårens smaker

Fisk och grönsaker på grillen i sommar


Reklamartiklar på Hejauppsala.com
Dessa artiklar är reklamsamarbeten med spännande utvalda Uppsalaföretag.

Läs fler artiklar HÄR

Reklam
Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt