Finalister Uppsalas roligaste 2024

Alla tolv finalisterna i Uppsalas roligaste 2024

Fyris Comedy lyckas fånga känslan

Att ha många strängar på sin lyra ska visst vara bra. Så jag samlar på strängar …
I går fick jag en alldeles ny när jag fick äran att vara med i juryn för Stand-Up tävlingen Uppsalas roligaste.

Uppsalagodingarna Fyris Comedy står bakom tävlingen och nu det var dags för final med tolv stjärnor på Reginas scen. Under fem minuter hade de chansen att visa upp sig från sin allra, allra roligaste sida.

Vi bjöds på roliga dialekter, skämt på både egen och andras bekostnad, två snubbar från Gränby, ett par stycken från Knivsta och en pensionär. Det skämtades om sex, politik, Uppsalabor och Fyrisån. Tierp häcklades minst två gånger och vi skrattade högt åt slag under bältet, så som man gör i de här sammanhangen.

Jag är djupt imponerad! Jag kan inte ens föreställa mig hur läskigt det måste vara att kliva upp där inför en fullsatt publik.

Men det är där Fyris Comedys Anna Karlsson och Henrik Moberg är så grymma. De lyckas fylla Reginateatern till brädden av härligt folk. Ingen sitter längst bak med korsade armar och letar fel eller uppslag till en kritisk recension. Ingen är avundsjuk på någon, alla är glada. Ölen är god.

Det känns lite som att man är tillbaka på internatskola – alla är som de är och ingen tänker så mycket på just den saken.

Det är banne mig inget dåligt koncept.

Har du inte varit på Fyris Comedy än så är det på tiden.

Se det som en ny sträng på din lyra!

Puss & Kram/Susanna


 

TIPS Fyris Comedy 23 maj

James McKie är Uppsalas roligaste

James McKie är Uppsalas roligaste

Stand Up-tävlingen Uppsalas roligaste avgjordes på ett fullsatt Reginateatern under tisdagskvällen. James McKie knep titeln!
”Att kunna få ett helt rum att skratta är otroligt”, konstaterar han.

Läs hela reportaget

Reklam
  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt